vrijdag 6 augustus 2021

Pollo a la Española - Kip op zijn Spaans

 

    Pollo a la Española - Kip op zijn Spaans

  

Benodigdheden :

 


 

1 hele kip ongeveer 1.5 kg. 50 cl olie, liefst olijfolie, anders mag het ook

zonnebloem of maïs olie zijn.. 1eetlepel tomaat concentraat. 50 cl witte droge wijn.

1 gele paprika.

1 groene paprika.

1 rode paprika.

2 teentjes look.

3 rode ajuinen

2 laurier bladeren.

1 koffielepel saffraan poeder (mag ook kurkuma zijn 2x dan)

Suministros :

 

1 pollo entero de 1,5 kg aproximadamente.
 
50 cl de aceite, preferiblemente aceite de oliva, de lo contrario también puedes hacerlo con aceite de girasol o maíz son .
 
1 cucharada de concentrado de tomate.
 
50 cl de vino blanco seco.
 
1 pimiento amarillo.
 
1 pimiento verde.
 
1 pimiento rojo.
 
2 dientes de ajo.
 
3 cebollas rojas
 
2 hojas de laurel.
 
1 cucharadita de azafrán en polvo (también puede ser cúrcuma 2 veces)

 

Bijkomende kruiden :

1 koffielepel witte peper.

2 koffielepels suiker.

1 koffielepel kippen kruiden.

2 koffielepels paprika poeder.

3 koffielepels zout.

 

Hierbas adicionales:
 
1 cucharadita de pimienta blanca.
 
2 cucharaditas de azúcar.
 
1 cucharadita de condimento para pollo.
 
2 cucharaditas de pimentón en polvo.
 
3 cucharaditas de sal

 

 

Voorbereiding:

Dit alles in een kom met 3 eetlepels olijfolie mengen

Preparación:
 
Mezclar todo esto en un bol con 3 cucharadas de aceite de oliva.

 

 


.

De kip in gelijke stukken snijden (kappen)

De kip insmeren met de klaargemaakte saus met een kwast voor keuken gebruik, en in de hete pan met de overgebleven olie ongeveer 10 minuten langs beide zijden aanbakken  

 

Cortar el pollo en trozos iguales (cortar)
 
Unte el pollo con la salsa preparada, y fríalo en la sartén caliente con el aceite restante durante unos 10 minutos por ambos lados.

 

 

Bereiding:

Stap 1: Alle groenten snijden in brunoise.

Preparación:
 
Paso 1: Corta todas las verduras en brunoise.

 

  


 Stap 2: Alle groenten met 10 cl olie stoven ongeveer 15 minuten en blussen met 50 cl witte wijn.(10 minuten laten inkoken al roerend )

Stap 3: De kip die aangebakken is in de pot met de groenten mengen. Toevoegen van de rest van de ingrediënten behalve de twee teentjes look. De look fijn snijden en in de pan met de olie waar de kip is gebakken laten bruinen en dan alles toevoegen in de pot. De pan met water deglaceren en aan de pot toevoegen. Water toevoegen tot de kip juist onder is. Nu nog ongeveer 10 tot 15 minuten laten sudderen. Dat is wat de kip betreft laat het smaken.

Paso 2: Guisar todas las verduras con 10 cl de aceite durante unos 15 minutos y hechar los 50 cl de vino blanco (dejar reducir durante 10 minutos sin dejar de remover)
 
Paso 3: Mezclar el pollo frito en la olla con las verduras. Agrega el resto de los ingredientes excepto los dos dientes de ajo. Pica finamente el ajo y dora en la sartén con el aceite donde se frió el pollo, luego agrega todo a la olla. Desglasar la sartén con agua y agregar a la olla. Agregue agua hasta que el pollo esté cubierto. Ahora déjelo hervir a fuego lento durante unos 10 a 15 minutos. Eso es en lo que respecta al pollo.

 

 

Voorbereiding Spaanse patatjes:

1 Schil de patatjes en maak er blokjes van ongeveer 2 cm.

Preparación patatas a la Espaõla:
 
1 Pelar las patatas y hacer dados de unos 2 cm.

 

2 Voorbakken op 150 graden en laten afkoelen

3 Als de kip nog 5 a 8 minuten nodig heeft de patatjes afbakken op 180 graden.

Met een lekker slaatje erbij ben je dan in de zevende hemel.

 

2 Pre-freir a 150 grados y dejar enfriar
 
3 Si el pollo aún necesita de 5 a 8 minutos, freir las papas fritas a 180 grados.
 
Con una buena ensalada estás en el séptimo cielo.

 

Smakelijk

 



 

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...