vrijdag 6 augustus 2021

Paella mixta

 

 

Het belangrijkste is een goede bouillon daar valt of staat alles mee een visbouillon wel te verstaan.

 ingrediënten voor een goede bouillon: een 15 tal kokkels het zelfde venusschelpen 150 gram garnalen niet gepeld een paar mosselen een 10 tal is genoeg. 

groenten zoals voor de soep maar in grove stukken wat visfumet genoeg peper. Geen zout dat is niet nodig.

 Wat de paella betreft zijn er verschillende recepten de mijne is een gemixte.

Benodigdheden voor een paella voor 6 a 8 personen

1/2 kg kippenbillen 

1 1/2 a 2 kg hele tijgergarnalen of ( Gamba's) 

1/2 kg kokkels 1/2 kg venusschelpen en tapijtschelpen 

1 of 2 konijnen poten 

1 rode paprika 1 gele paprika 

150 gr erwten (liefst ingevroren) 

ajuin 1 stuk 

250 gr calamar ringen 

tomaten concentraat

saffraan

20 tal mosselen

50cl witte wijn

100 gr zeemengeling ( anders een beetje grijze garnalen en wat kleine scampi's) 

peper zout paprika poeder cayennepeper  

één chillypeper zonder pitten een heel fijn gesneden is ook goed) je kan het beste mediterraanse rijst gebruiken in de carrefour is het te verkrijgen er zitten denk ik 2 zakjes per doos ik gebruik voor 6 a 8 personen 4 pakjes maar dat hangt af van uw paella pan hé.

De bereiding is als volgt eerst zorgen dat uw bouillon af is hé. Zet de paellapan op het vuur de ajuin die fijngesnipperd is alsook de paprika's zo fijn mogelijk met een beetje olijf olie laten bruinen kap ondertussen uw kippenbillen in klein stukjes doe het zelfde met het konijn goed laten bruinbakken zo nodig nog olijfolie toevoegen na een 15 tal minuten blussen met de witte wijn wanneer de wijn verdampt is gaan we samen met het vlees de Gamba's of tijger garnalen bakken tot ze beginnen te krullen dan verwijderen we ze op een schotel en zetten ze opzij.

We voegen de saffraan en twee eetlepels tomaat concentraat toe aan het vlees en doen er wat bouillon bij als ook 2 koffielepels kristalsuiker nu doen we ook cayennepeper niet te veel bij of de fijn gesneden chillyper, we doen er ook 3 koffielepels zout bij.

Nu is komt het moment om de kokkels tapijtschelpen venusschelpen er bij te doen die moeten eerst goed gespoeld woerden.

Na een 5 tal minuten doen we de rijst in de paellapan even laten bakken en dan bevochtigen met de bouillon je moet rekenen op minstens een 30 minuten koken en er voor zorgen dat het bedekt blijft met de bouillon doe er nu nog wat saffraan bij en eventueel wat brijkruiden nu doen we er onze mosselen bij wat verdelen in de pan met de achterkant in de rijst gedrukt nu de garnalen bijvoegen en gekookte scampi's of zeemengeling de erwtjes erbij en de inktvis ringen ( calamar) nu nemen we onze gamba's en verdelen ze mooi over de pan er voor zorgen dat er bouillon is om nog even over te gieten nu de pan op lager vuurtje zetten tot de vocht bijna weg is dan het vuur afzetten de pan versieren met wat citroen en een 10 tal minuten bedekken met zilver papier en opdienen smakelijk. Niet vergeten een goede rode wijn er bij of een goede rosé.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...