vrijdag 6 augustus 2021

Costillas de cerdo en salsa con patatas (olla rapida) - Varkensribben met aardappelen (snelkookpan)

 

Esta receta que propongo, es facil y conseguimos una carne jugosa, ( que se desprende practicamente sola del hueso ), una salsa exquisita...; y todo ello en bastante menos tiempo, que con olla tradicional.

 

Dit is een eenvoudig recept om sappige ribben te verkrijgen, ( die bijna van het bot loskomen) met een heerlijke saus en allemaal in veel minder tijd dan met een traditionele pot.

 

Ingredientes:

• Costilla de cerdo

• 600 G. de patatas

• Cebolla

• Ajo

• Vino blanco

• Laurel

• Tomillo seco

• aceite de oliva virgen extra

• Sal y pimienta

 

ingrediënten:

• Varkensribben

• Aardappelen 600 G.

• Ui

• Knoflook

• Witte wijn

• Laurier

• gedroogde tijm

• Olijfolie

• Zout en peper

 

Preparación:

Limpiar la costilla sacando la grasa sobrante, despues se cortan tranversalmente y salpimentar.

 

Bereiding:

Reinig de ribben, verwijder overtollig vet en kap ze dwars door. De ribben daarna kruiden.

 

En la olla rápida, se añade el aceite de oliva, y se pasa los trozos de carne y sellar por ambos ladosr. Reserva en un plato.

 

Doe olijfolie in de snelkookpan en schroei het vees dicht langs beide zijden. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

 


 

En el mismo aceite ( si ves que es necesario añade un poco más ), añadimos 3 o 4 dientes de ajo en láminas gruesas, y a continuación una cebolla roja partida en trozos pequeños.

 

In dezelfde olie ( als er te weinig in is kan je een beetje toevoegen ) , voeg je 3 of 4 teentjes knoflook in dikke plakken gesneden en de rode gesnipperde ui.

 

Dejamos que la cebolla se cocine, y incorporamos de nuevo la costilla. Vertemos un vaso de vino blanco, dejamos evaporar..., y añadimos agua caliente hasta casi cubrir, una hoja de laurel, y un poco de tomillo. Agrega un poco de sal, o si lo prefieres una pastilla de caldo de carne.

 

Laat de ui stoven en doe de ribben er bij . Doe er een glas witte wijn bij en laat het verdampen voeg daarna warm water bij tot het bijna bedekt is,het laurierblad er bij en een beetje tijm. Voeg er een beetje zout aan toe of wat vleesbouillon .

 

Cocinar a fuego medio diez minutos a partir de que empiece a salir vapor.

Mientras pelar y trocear las patatas, poner a punto de sal, y freír en abundante aceite, hasta que las patatas estén doradas.

 

Kook tien minuten op middelhoog vuur vanaf het moment dat het begint te stomen. Terwijl je wacht schil en snij de aardappelen in kleine blokjes ,en bak ze in olie tot ze goudbruin zijn en doe er een beetje zout op

.

Quitar presión a la olla, poner las patatas en la olla encima de la carne, cerrar y cocinar otros quince minutos contando como antes cuando comience el vapor.

 

Laat de stoom uit de snelkookpan en voeg de aardappelen toe. Sluit de snelkookpan terug en laat nog een kwartier koken (nadat er terug stoom uit de pan komt).

 

 

Una vez la olla ha perdido el vapor, destapamos y ponemos a hervir a fuego fuerte para que la salsa vaya reduciendo. Da movimientos envolventes con la misma olla, durante unos 10 mts. Si la salsa no te queda con la suficiente consistencia, puedes añadir un poco de maicena disuelta en agua fría, para espesarla.

Ponemos al punto de sal, retirar de el fuego y dejar reposar unos cinco minutos y listo para servir.

Zodra stoom uit de pot is, neem je het deksel van de pot en zet het op een hoog vuur om de saus te reduceren. Daarna laten we het al roerend nog 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Als de saus te weinig consistentie heeft, kunnen we een beetje maïzena opgelost in koud water toevoegen om aan te dikken . Hierna nog even laten doorkoken!

Proef of het voldoende zout is, zo niet voeg er nog een beetje bij, haal het van het vuur en laat het 5 minuten staan. Klaar om te serveren

 

 

Un plato para disfrutar

Een schotel om van te genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...