vrijdag 6 augustus 2021

Fabada con marisco y bogavante - Fabada met zeevruchten en kreeft

 


Ingredientes:

 

- 1 copa de cognac

-1 vaso de Cava

- ½ Kg. De fabes

- 300 gr. de almejas

- 6 langostinos

- 1 bogavante

- 1 pimiento rojo

- 1 pimiento verde

- 1 cebolla

- 2 dientes de ajo

- Pimentón dulce

- Azafrán

- Perejil

- Sal

- Aceite de oliva virgen

 

ingrediënten:

- 1 glas cognac

-1 Glas cava

- ½ kg witte bonen.

- 300 gr. venusschelpen

- 6 garnalen

- 1 kreeft

- 1 rode paprika

- 1 groene paprika

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- Paprika

- Saffraan

- peterselie

- zout

- olijfolie

 

Elaboración - Bereiding:

 

Trocear media cebolla y picar los pimientos. Pelar y laminar los ajos.Lavar y escurrir las judías. Echar todos los ingredientes en crudo en la olla y añadir agua. Agregar el pimentón.

 

Snipper de groene, een halve rode paprika en een halve ui. Schil en snij de look in schijfjes. Was de bonen en laat ze uitlekken . Doe alle ingrediënten in een pot met water tot alles ongeveer 2 cm onderwater staat . Doe er 2 koffie lepels paprika bij.  Breng aan de kook.


Picar la media cebolla restante y freír junto con el pimiento rojo sobrante. Incorporar un poco de aceite de oliva y añadir el azafran.

 

Hak de resterende halve ui en rode paprika en stoof ze samen in beetje olijfolie. Voeg nu de saffraan toe .

 


 

Agregar el marisco y mantener unos minutos al fuego.

 

Voeg de schaal en schelp dieren toe en laat alles 10 minuten sudderen. Af en toe te roeren!


 

Verter un poco de coñac y flambear. Añadir 200 mililitros de cava, aproximadamente, y cocer durante    unos 10 minutos sacar los langostinos  y el bogavante y las almejas y reservar. Cocer el caldo unos 20 minutos mas y sacar de el fuego. Cuando el sofrito esté listo, incorporar a las fabes y dejar cinco minutos para fusionar los sabores. Picar perejil y espolvorear

 

Giet een beetje brandy in de pan en flambeer . Voeg 200 milliliter cava toe, en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen .Neem nu de gamba’s,n de kreeft en de venusschelpen uit de pan en zet ze opzij. Laat de saus nog een 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Als de bonen 1 1/2 uur gekookt hebben, voeg de saus en schelpdieren toe en laat het geheel vijf minuten sudderen zodat de smaken één geheel worden . Hak peterselie en strooi over het gerecht.


Este es el plato finalizado. Que aprobeche.

 

Smakelijk !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...