vrijdag 6 augustus 2021

Caldereta de Bogavante y Marisco - Stoofschotel van Kreeft & Zeevruchten

 

Caldereta de Bogavante y Marisco Stoofschotel van Kreeft & Zeevruchten

 


Descripción - Beschrijving

Deliciosa receta para chuparse los dedos

Heerlijk recept om je vingers bij af te likken

 

Ingredientes - Ingrediënten

Ingredientes para 4 personas

Ingrediënten voor 4 personen

2 Bogavantes

2 Kreeften

4 Gambas

4 Gambas

4 Cigalas

4 Scampi

300 gr. de Almejas

300 gr. Venusschelpen

1 Puerro

1 Prei

1 Cebolla tierna

2 Tomates

2 Tomaten

1 Rape

1 Zeeduivel

1 Ui

1 Picada (Almendras, avellanas, piñones, pan tostado)

1 Gehakt (Amandelen, Hazelnoten, Pijnboompitten, Toast)

1 Ajo para la picada

1 teentje look voor bij de gehakte noten

Pimentón rojo

Paprikapoeder

1 l de Fumet de pescado

1 l Visbouillon

100 ml de Brandy

100 ml Brandy

Picamos el puerro y la cebolla y ponemos a sofreir, una vez sofrito lo pasamos por la picadora y reservamos.

 

Snij de prei en ajuin in Julienne en stoof ze aan. Haal ze door de hakmolen zodra aangestoofd en zet opzij.


Neem nu de look, de Amandelen, de Hazelnoten, de Pijnboompitten, de Toast en haal ook deze door de hakmolen en zet opzij.

 

 

 

Cortamos las cabezas de los bogavantes quitando las pinzas y los ponemos en 1 litro de de agua junto con una cabeza de rape para hacer el fumet.

 

Voor de visbouillon :

Snijd de koppen van de kreeften en hak ze midden door. Doe dit ook met de pootjes. Zet ze op het vuur met 1 l. water. Voeg de kop van de zeeduivel toe

.

Cortamos las colas de los bogavantes en circulos y junto con las pinzas, gambas y cigalas pasamos por la sarten. Abrimos las almejas y una vez abiertas las ponemos junto con los bogavantes, gambas y cigalas en la sartén. Añadimos el Brandy y flambeamos dejándolo reducir.

 

Snij de Kreeft staarten in gelijke stukjes (cirkels). Doe ze samen met de scharen, de Gamba’s en Scampi in een pan. Voeg de venusschelpen toe en laat even bakken met een scheutje olijfolie, tot de schelpen open gaan. Voeg de Brandy toe en flambeer. Laat de alcohol verdampen en zet opzij


En una cazuela ponemos primero el sofrito y añadimos la picada, que habremos previamente machacado junto a un ajo. Cortamos el rape en trozos iguales y ponemos sobre lo previo. Cortamos dos tomates en trocitos y los ponemos sobre el Rape. Ponemos el marisco y tiramos el fumet y dejamos cocer durante 20 minutos. poco antes de acabar la cocción ponemos un par de cucharadas de pimentón dulce.

 

Neem een stoofpot en zet op het vuur. Doe de gestoofde groenten er in samen met de gehakte noten en de look. Snij de Zeeduivel in gelijke stukken en leg die er bovenop. Doe de 2 gesneden tomaten in kleine stukjes erbij, boven op de vis. Doe de Kreeft, de gamba’s, Scampi en venusschelpen erbij. Doe de gezeefde visbouillon erbij tot alles onder staat en laat +/- 20 minuten sudderen. Voeg op het laatste nog 2 koffielepels zachte paprika toe. Controleer op zout en peper en voeg desnoods bij.

Laat het smaken !


Ya tenemos la caldereta para poder servir y comer

Si el plato se hace un día antes queda mucho más gustoso.

Espero que os guste!!

 

Deze stoofschotel smaakt nog beter als je ze de dag ervoor maakt.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...