vrijdag 6 augustus 2021

Callos a la Gallega - Pens op Galicische wijze

 

1,500 kgs. de garbanzos El Hostal

1 kg. de vientre de ternera

1 pata de ternera cortada en varios trozos

200 grs. de costilla de cerdo salada

4 chorizos (uno de ellos picante)

150 grs. de panceta

150 grs. de jamón curado en tacos

3 cucharadas de pimentón dulce

1/2 cucharada de pimentón picante

3 cucharadas de especias para callos

 

1.500 kg . kikkererwten

1kg . runderpens (goed gereinigd)

1 kalfsschenkel in stukken gekapt

200 g . gezouten varkensribben

4 chorizos ( één pikant)

150 g . spek

150 g . ham (gerookt of Spaanse iberico of Italiaanse) in blokjes

3 eetlepels paprika

1/2 theelepel cayennepeper

3 eetlepels kruiden voor callos (ingrediënten:Paprika poeder , zout , komijn ,

zwarte peper , CAYENNE , nootmuskaat , gember, kruidnagel)


 

Para el atadillo:

1 bolsita de red (malla)

1 cebolla

perejil

3 guindillas

3 dientes de ajo enteros

 

Voor het boeket :

1 Netjezakje (mesh )

1 ui

peterselie

3 chilipepers

3 teentjes knoflook


 

La carne del vientre de ternera suele venir muy limpia, no obstante, yo la dejo toda la noche en una bañera con agua y zumo de un limón. Blanquea la carne y suaviza el olor de la tripa.

De runderpens is meestal al heel goed schoon gemaakt , maar laat hem voor alle zekerheid een nacht in een bad met water en citroensap weken. Dat verzacht het vlees en laat het frisser ruiken.

 

Dejamos los garbanzos en remojo y la costilla desalando durante la noche.

 

Laat de kikkererwten zwellen en de rib ontzilten gedurende de nacht

.

Esta receta se hace entera en una misma olla y el único problema es que debe cocer mucho tiempo.

 

Dit recept wordt gemaakt in één en dezelfde pot het enige probleem is dat het een lange tijd moet koken.

 

En una olla bien grande( en la que se hace sopa para toda la familia +- 10 litros.) ponemos agua a calentar. Cuando empiece a hervir, introducimos la pata de ternera cortada y carne del vientre cortada en cuadrados de 3 x 3 cms. aprox.

 

Zet een vrij grote pot (bv een soeppot van +/- 10 liter) met water op (3/4 gevuld). Breng aan de kook. Snij de runderpens in blokjes van ong. 3 x 3 cm en doe ze samen met de kalfsschenkel


Dejamos cozer unos 35-45 minutos. Es importante que la pata esté casi hecha.

 

Lat het ongeveer 35-45 minuten koken. Het is belangrijk dat de schenkel zo goed als klaar is.

 

Este es el momento para añadir el resto de los ingredientes.Las carnes de costilla el jamón y la panceta y chorizos.

Introducimos el atadillo en la olla. Al momento que vuelva a hervir metemos los garbanzos.

 

Dit is het moment om de rest van de ingrediënten toe te voegen. De ribben, het spek en de worst (chorizo). Voeg het boeketje toe. Als het weer begint te koken doe je de kikkererwten er bij.

 

Introducimos las especias y el pimentón y dejamos que hierva a fuego medio una hora aproximadamente. Probamos y rectificamos de sal.

 

Voeg de kruiden en peper toe en laat het ongeveer een uur sudderen op een matig vuur. Proef en voeg zout toe als het nodig mocht zijn .


Para que esta receta sea lo mejor posible es necesario que repose hasta el día siguiente.

Espero que lo comais con mucho gusto.

 

Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het kan rusten tot de volgende dag. Hopelijk beleef je veel plezier bij het bereiden van dit gerecht.


Que aproveche.

 

Smakelijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...