vrijdag 6 augustus 2021

Estofado de pavo - Stoofpot van kalkoen

 

Ingredientes para 4 personas:

 

450 gr. de pavo troceado, 1 pimiento amarillo, 1 pimiento rojo, 4 patata, 1/2 puerro, 1 diente de ajo, tomillo, romero, perejil, aceite, caldo vegetal o de carne, 4 hojas de laurel, sal. 

 

Ingredienten voor 4 personen:

 

450 gr. Kalkoen klein gesneden, 1 gele paprika, 1rode, 4 patatjes, ½ prei, 1 teentje look, tijm, rozemarijn, peterselie, olie, groentebouillon of vleesbouillon, 4 laurierblaadjes, zout.

 

 Otro platito típico de otoño/invierno, un estofado de carne de pavo. Se suelen cocinar más con carnes rojas, pero la ventaja, es que tiene un tiempo de cocción inferior

 

En una cazuela de barro, poner 4 cucharadas de aceite, el diente de ajo entero (luego se retira), los pimientos troceados, el puerro picado y las hojas de laurel.

 

Een ander typisch gerecht voor herfst/winter/lente, een stoofpot van vlees van kalkoenen. Men heeft de neiging om meer met rood vlees te koken , maar het voordeel is dat het een lagere kooktijd heeft, doe 4 eetlepels olie in een klei pot, knoflook en een hele kruidnagel (vervolgens verwijderen), gesneden paprika, gehakte prei en laurierblaadjes.

 

 

 

 Dejar pochar durante unos 6-8 minutos, mientras tanto, en una sartén caliente, dorar unos minutos el pavo troceado.

 

Ongeveer 6-8 minuten laten koken, ondertussen, in een hete koekenpan.  De gesneden kalkoen een paar minuten laten bruinen.


 Incorporar la carne a la cazuela de barro y añadir la patata troceada, el tomillo, el romero y salar.

 

Nu voegen we het vlees de gesneden aardappel, tijm, rozemarijn en zout toe aan de klei pot.

 

 


Remover, cubrir con caldo caliente y llevar a ebullición. Bajar el fuego y con la tapadera puesta, cocinar durante 1 hora y 20 minutos, aproximadamente. 

 

De todos modos, comprobar después de una hora, con un tenedor, si la carne está tierna. 

 

En caso quede seco, añadir más caldo.

 

Cuando la carne esté lista, disponerla en una fuente. Sacar las hojas de laurel y el diente de ajo y con una batidora, pasar las verduras y volcar en la fuente, añadiendo perejil picado fresco.

 

Roeren, bedekken met hete Bouillon en breng aan de kook.Zet het vuur lager en bedek de pot met een deksel, kook ongeveer gedurende 1 uur en 20 minuten.

 

Hoe dan ook, na een uur, met een vork, controleren of het vlees gaar is.

 

Als het te droog is, voeg meer Bouillon toe.

 

Wanneer het vlees klaar is, plaats het in een kom. Verwijder de Laurier en de knoflook, doe de groenten (behalve de patatjes) in een blender en mixen, doe de verkregen mix in een schaal, voeg vers gehakte peterselie bij.

 

                                                                    Sevir

 

                                                                   Opdienen

 

 



 

Recomiendo un vino tinto de cuerpo, un Toro, un Navarra por ejemplo.

 

El Conde de Pamplona Reserva D.O. Navarra Spanje

 

Ik adviseer een rode wijn van Navarra, bijvoorbeeld:

 

El Conde de Pamplona Reserva D.O. Navarra Spanje

 

Top Spanjaard van sappige Tempranillo en Merlot-druiven. 

 

Proefnotitie

 

Rijk vitaal warm kersenrood. Typische Reserva-neus. Rijpe, zoete bramen en zwarte kers met een luxe zweem vanille, toast, mokka, cacao, 'minty oak' en kruidigheid van de 18 maanden rijping op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

 

Vettig en zacht in de mond, met bramen en sappige, zoete rode/zwarte kersen. Heeft, net als Rioja Reserva, duidelijk tonen van vanille, ceder en mahonie. Mooie, versmolten klasse-Reserva met subtiele, lange afdronk.

 

60% Tempranillo, 40% Merlot.

 

¡Un saludo!

 

Groetjes !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cazuela de fideos con merluza – Stoofpot van Heek

    Riquísima cazuela de fideos con merluza. Se hace también con cazón, caballas, ...