donderdag 4 december 2025

Pollo Marroquí En Olla Lenta- Marokkaanse kip uit de slow cooker


 

Pollo Marroquí En Olla Lenta- Marokkaanse kip uit de slow cooker

4 horas en BAJA (LOW).

Ingredientes

1 kg de contramuslos de pollo, sin hueso ni piel

1 cebolla, picada

2 dientes de ajo, en láminas

1 puerro, picadito

2 zanahorias en trozos medianos

1/2 pimiento rojo, picado

6 orejones

 

8 ciruelas secas, sin hueso

200 g de garbanzos cocidos de bote, escurridos

1/2 taza de salsa de tomate

6 hebras de azafrán

1/2 cucharadita de Ras al Hanout

2 cucharadas de aceite de oliva

Sal y pimienta

 

Marokkaanse kip uit de slow cooker

4 uur op LAAG.

 

Ingrediënten

 

1 kg kippendijen, zonder bot en zonder vel

1 gesnipperde ui

2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

1 prei, gehakt

2 wortels in middelgrote stukken

1/2 rode paprika, gehakt

6 gedroogde abrikozen

8 gedroogde pruimen, ontpit

200 g gekookte kikkererwten uit blik, uitgelekt

1/2 kop tomatensaus

6 strengen saffraan

1/2 theelepel Ras al Hanout

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper

 

Procedimiento:

1. Pon el aceite a calentar en una sartén mediana, fuego alto.

2. Sal pimienta el pollo y cocínalo en la sartén.

3. Deja que se dore por ambos lados y pásalo a la olla lenta.

4. Agrega el resto de verdura a la sartén, cebolla, zanahoria, pimiento, puerro y ajo. Añade sal y    4 deja que se cocine unos 3-4 minutos. Cuidado que no se queme.

5.Añade la salsa de tomate, azafrán y el Ras al Hanout. Cocina durante 1 minuto y pásalo todo a la olla lenta.

6. Agrega los garbanzos, los orejones y las ciruelas secas a la olla. Añade 1 taza de agua, mezcla bien y coloca la tapa. Cocina durante 4 horas en BAJA.

 

 

Procedure

1. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op hoog vuur.

2.  Doe zout, peper op de kip en bak hem in de pan.

3. Laat het aan beide kanten bruin worden en doe het in de slow cooker.

4. Voeg de rest van de groenten toe aan de pan, ui, wortel, paprika, prei en knoflook. Voeg zout toe en laat het ongeveer 3-4 minuten koken. Pas op dat het niet verbrandt.

5. Voeg de tomatensaus, saffraan en Ras al Hanout toe. Kook gedurende 1 minuut en doe alles in de slowcooker.

6. Voeg de kikkererwten, gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen toe. Voeg 1 kopje water toe, meng goed en plaats het deksel erop. Kook gedurende 4 uur op LAAG.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sofrito ¿Qué es el sofrito (y cómo se prepara esta salsa básica?) Sofrito Wat is sofrito (en hoe maak je deze basissaus?)

  Sofrito ¿Qué es el sofrito (y cómo se prepara esta salsa básica?) Sofrito Wat is sofrito (en hoe maak je deze basissaus?)   En c...