vrijdag 8 november 2024

Arroz meloso de marisco- Smeuïge zeevruchtenrijst

 

Arroz meloso de marisco- Smeuïge zeevruchtenrijst


Ingredientes:

Para 4 personas

1’5 l de caldo de pescado y marisco

320 gr de arroz

200 gr de sepia

8 gambones

60 gr de cebolla caramelizada

50 gr de sofrito casero  (mezcla de cebolla, ajo y tomate, fritos en aceite)

Aceite de oliva y sal

 

Ingrediënten:

Voor 4 personen

1,5 l vis- en zeevruchtenbouillon

320 g rijst

200 g inktvis

8 garnalen

60 g gekarameliseerde ui

50 g zelfgemaakte sofrito  (mengsel van ui, knoflook en tomaat, gefruit in olie)

Olijfolie en zout

Cómo hacer Arroz meloso de marisco

Marca los gambones pelados en una cazuela con un chorro de aceite marca a fuego fuerte. Reserva y añade la sepia troceada. Retira cuando haya dejado de hacer agua y, en ese mismo aceite, incorpora las cabezas de los gambones aplastándolas bien para que suelten todo el jugo y retira.

Hoe maak je Smeuïge zeevruchtenrijst

Bak de gepelde garnalen in een braadpan met een scheutje olie op hoog vuur. Zet apart en voeg de gehakte inktvis toe. Haal het uit de pan als het niet meer kookt en voeg in dezelfde olie de garnalenkoppen toe, kneus ze goed zodat al het sap vrijkomt en haal ze eruit.

1.  En esa misma cazuela, añade la cebolla caramelizada y la salmorreta, dale unas vueltas y añade el arroz. Mezcla e incorpora la sepia. Vierte el caldo caliente y cocina a fuego medio durante aproximadamente 17 minutos sin dejar de remover.

 

1.  Voeg in dezelfde pan de gekarameliseerde ui en de sofrito toe, roer een paar keer en voeg de rijst toe. Meng en voeg de inktvis toe. Giet de hete bouillon erbij en laat onder voortdurend roeren op middelhoog vuur ongeveer 17 minuten koken.


 

1.  En el último minuto, introduce los gambones y sirve.

2.Voeg op het laatst de garnalen toe en serveer.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing

  Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing Ingredientes: 3 pechugas de pollo sal al gusto pimient...