Arroz meloso de marisco- Smeuïge zeevruchtenrijst
Ingredientes:
Para 4 personas
1’5 l de caldo de pescado y marisco
320 gr de arroz
200 gr de sepia
8 gambones
60 gr de cebolla caramelizada
50 gr de sofrito casero (mezcla de cebolla, ajo y tomate, fritos en aceite)
Aceite de oliva y sal
Ingrediënten:
Voor 4 personen
1,5 l vis- en zeevruchtenbouillon
320 g rijst
200 g inktvis
8 garnalen
60 g gekarameliseerde ui
50 g zelfgemaakte sofrito (mengsel van ui, knoflook en tomaat, gefruit in olie)
Olijfolie en zout
Cómo hacer Arroz meloso de marisco
Marca los gambones pelados en una cazuela con un chorro de aceite marca a fuego fuerte. Reserva y añade la sepia troceada. Retira cuando haya dejado de hacer agua y, en ese mismo aceite, incorpora las cabezas de los gambones aplastándolas bien para que suelten todo el jugo y retira.
Hoe maak je Smeuïge zeevruchtenrijst
Bak de gepelde garnalen in een braadpan met een scheutje olie op hoog vuur. Zet apart en voeg de gehakte inktvis toe. Haal het uit de pan als het niet meer kookt en voeg in dezelfde olie de garnalenkoppen toe, kneus ze goed zodat al het sap vrijkomt en haal ze eruit.
1. En esa misma cazuela, añade la cebolla caramelizada y la salmorreta, dale unas vueltas y añade el arroz. Mezcla e incorpora la sepia. Vierte el caldo caliente y cocina a fuego medio durante aproximadamente 17 minutos sin dejar de remover.
1. Voeg in dezelfde pan de gekarameliseerde ui en de sofrito toe, roer een paar keer en voeg de rijst toe. Meng en voeg de inktvis toe. Giet de hete bouillon erbij en laat onder voortdurend roeren op middelhoog vuur ongeveer 17 minuten koken.
1. En el último minuto, introduce los gambones y sirve.
2.Voeg op het laatst de garnalen toe en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten