vrijdag 8 november 2024

Faworki, Alitas de angel polacas- Faworki, Poolse engelenvleugels

 

Faworki, Alitas de angel polacas- Faworki, Poolse engelenvleugels

 

Los faworki, Alitas de angel polacos, están riquísimos. Se preparan en Polonia durante el Carnaval y pese a lo que pudiera parecer son muy fáciles de preparar. Si nunca los has probado, ha llegado el momento. Sorprende a tu familia con este delicioso postre y verás cómo les gusta a todos.

De faworki, Poolse engelenvleugels, zijn heerlijk. Ze worden in Polen tijdens carnaval bereid en ondanks wat je misschien denkt, zijn ze heel gemakkelijk te bereiden. Als je ze nog nooit geprobeerd hebt, is dit het moment. Verras je familie met dit heerlijke dessert en kijk hoe iedereen het vindt.

Porciones 6 personas

Ingredientes:

500 gr. de harina
5 yemas de huevo
Una cucharadita de levadura en polvo
6 cucharadas de nata
Una cucharadita de azúcar
20 gr. de mantequilla
Una pizca de sal
2 cucharadas de vinagre blanco

Azúcar glas
Un litro de aceite de oliva

Ron (1 cucharada

Esencia aroma de vainilla (1 cucharadita)

Voor 6 personen

Ingrediënten:

500 g bloem

5 eierdooiers

1 theelepel bakpoeder

6 eetlepels room

1 theelepel suiker

20 gr. boter

Snufje zout

2 eetlepels witte azijn

Poedersuiker

Een liter olijfolie

Rum (1 eetlepel)

Vanille aroma essence (1 theelepel)

Preparación:

Para disfrutar de unos riquísimos faworki, Alitas de angel polacos, lo primero que debemos hacer es mezclar la levadura, la harina y el azúcar. Hacemos un pozo en el centro y añadimos la nata el ron la la esencia de vainilla, los huevos, la mantequilla, la sal y el vinagre.

Bereiding:

Om te genieten van de heerlijke faworki, Poolse engelenvleugels, moet je eerst de gist, bloem en suiker mengen. Maak een kuiltje in het midden en voeg de room, de rum,  de vanille-essence, de eieren, de boter, het zout en azijn toe.


Amasamos hasta conseguir una masa homogénea. Después envolvemos la masa en film y dejamos reposar dos horas a temperatura ambiente.

Kneed tot het deeg homogeen is. Wikkel het deeg vervolgens in huishoudfolie en laat het twee uur rusten op kamertemperatuur.

Transcurrido este tiempo, en la encimera, ligeramente enharinada, amasamos la masa y la aplanamos con un rodillo hasta alcanzar un grosor de unos dos milímetros. Cortamos rectángulos con un cuchillo de aproximadamente 3x6 centímetros, y haemos un corte en el centro de cada rectángulo.

Kneed het deeg daarna op een licht met bloem bestoven werkvlak en druk het met een deegroller plat tot een dikte van ongeveer twee millimeter. Snijd met een mes rechthoeken uit van ongeveer 3x6 centimeter en maak een snede in het midden van elke rechthoek.


 

Ahora viene la parte más complicadilla. Coge un extremo de la tira, mételo por la hendidura y sácalo por el otro lado hacia la dirección en la que estaba al principio, creando una especie de lazo ondulado. Repite el proceso con todas las tiras.

Pon el aceite al fuego muy caliente, en torno a 200º C, y fríe las alitas de ángel en pequeñas tandas para que no se enfríe el aceite. Con un minuto en la sartén es suficiente, cuando estén un poco doraditas sácalas y ponlas sobre un recipiente con papel de cocina para que absorba el aceite sobrante.

Nu komt het lastige gedeelte. Neem een uiteinde van de strook, steek het door de gleuf en trek het er aan de andere kant uit in de richting waarin het aan het begin lag, zodat er een soort golvende lus ontstaat. Herhaal dit met alle stroken.

Zet de olie op een heel heet vuur, ongeveer 200°C, en bak de engelenvleugels in kleine porties zodat de olie niet koud wordt. Eén minuut in de koekenpan is genoeg, als ze een beetje goudbruin zijn, haal je ze eruit en leg je ze op een schaal met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.


 

Sírvelas sobre un plato y espolvorea por encima azúcar glass. ¡Listas para comer!

Serveer op een bord en bestrooi met poedersuiker - klaar om te eten!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing

  Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing Ingredientes: 3 pechugas de pollo sal al gusto pimient...