maandag 25 november 2024

Lacón a la gallega - Schouderham op Galicische wijze

Lacón a la gallega - Schouderham op Galicische wijze

 

 

El lacón a la gallega con pimentón dulce y patatas cocidas está delicioso, se hace en poquísimo tiempo y gusta a casi todo el mundo.

 

Galicische schouderham met zoete paprika en gekookte aardappelen is heerlijk, kan in een handomdraai worden gemaakt en wordt door bijna iedereen gesmaakt.

Ingredientes:

     - lacón e trozos

     - 2 patatas medianas

     - pimenton dulce

     - Aceite de oliva virgen

Ingrediënten:

     - in blokjes ( of gewoon)  gesneden schouderham(varkensschouder)

     - 2 middelgrote aardappelen

     - zoete paprika

     - olijfolie

Preparación:

Pelamos y cortamos las patatas en rodajas de unos 7 mm de grosor, las cocemos en agua con sal. Las escurrimos y reservamos. Las ponemos en un plato.

 

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes van ongeveer 7 mm dik en kook ze in gezouten water. Giet af en zet apart. Leg ze op een bord.

 

Ponemos el lacón encima de las patatas, lo espolvoreamos todo con el pimentón y lo rociamos con aceite de oliva.

Leg de schouderham (varkensschouder) op de aardappelen, bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.

 

Podemos servirlo templado o frío, aunque a mi me gusta mas templado.

Het kan warm of koud geserveerd worden, hoewel ik het liever warm heb.


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sofrito ¿Qué es el sofrito (y cómo se prepara esta salsa básica?) Sofrito Wat is sofrito (en hoe maak je deze basissaus?)

  Sofrito ¿Qué es el sofrito (y cómo se prepara esta salsa básica?) Sofrito Wat is sofrito (en hoe maak je deze basissaus?)   En c...