maandag 25 november 2024

Lacón a la gallega - Schouderham op Galicische wijze

Lacón a la gallega - Schouderham op Galicische wijze

 

 

El lacón a la gallega con pimentón dulce y patatas cocidas está delicioso, se hace en poquísimo tiempo y gusta a casi todo el mundo.

 

Galicische schouderham met zoete paprika en gekookte aardappelen is heerlijk, kan in een handomdraai worden gemaakt en wordt door bijna iedereen gesmaakt.

Ingredientes:

     - lacón e trozos

     - 2 patatas medianas

     - pimenton dulce

     - Aceite de oliva virgen

Ingrediënten:

     - in blokjes ( of gewoon)  gesneden schouderham(varkensschouder)

     - 2 middelgrote aardappelen

     - zoete paprika

     - olijfolie

Preparación:

Pelamos y cortamos las patatas en rodajas de unos 7 mm de grosor, las cocemos en agua con sal. Las escurrimos y reservamos. Las ponemos en un plato.

 

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes van ongeveer 7 mm dik en kook ze in gezouten water. Giet af en zet apart. Leg ze op een bord.

 

Ponemos el lacón encima de las patatas, lo espolvoreamos todo con el pimentón y lo rociamos con aceite de oliva.

Leg de schouderham (varkensschouder) op de aardappelen, bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.

 

Podemos servirlo templado o frío, aunque a mi me gusta mas templado.

Het kan warm of koud geserveerd worden, hoewel ik het liever warm heb.


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing

  Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing Ingredientes: 3 pechugas de pollo sal al gusto pimient...