Lacón a la gallega - Schouderham op Galicische wijze
El lacón a la gallega con pimentón dulce y patatas cocidas está delicioso, se hace en poquísimo tiempo y gusta a casi todo el mundo.
Galicische schouderham met zoete paprika en gekookte aardappelen is heerlijk, kan in een handomdraai worden gemaakt en wordt door bijna iedereen gesmaakt.
Ingredientes:
- lacón e trozos
- 2 patatas medianas
- pimenton dulce
- Aceite de oliva virgen
Ingrediënten:
- in blokjes ( of gewoon) gesneden schouderham(varkensschouder)
- 2 middelgrote aardappelen
- zoete paprika
- olijfolie
Preparación:
Pelamos y cortamos las patatas en rodajas de unos 7 mm de grosor, las cocemos en agua con sal. Las escurrimos y reservamos. Las ponemos en un plato.
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes van ongeveer 7 mm dik en kook ze in gezouten water. Giet af en zet apart. Leg ze op een bord.
Ponemos el lacón encima de las patatas, lo espolvoreamos todo con el pimentón y lo rociamos con aceite de oliva.
Leg de schouderham (varkensschouder) op de aardappelen, bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.
Podemos servirlo templado o frío, aunque a mi me gusta mas templado.
Het kan warm of koud geserveerd worden, hoewel ik het liever warm heb.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten