dinsdag 12 november 2024

Pollo a la moruna- Moorse kip

 

Pollo a la moruna- Moorse kip

Si quieres que algún plato te recuerde a la cocina marroquí, usa 'ras el hanut'. Esta mezcla de especias, cuyo nombre significa "lo mejor de la tienda"

Als je een gerecht wilt dat je doet denken aan de Marokkaanse keuken, gebruik dan 'ras el hanut'. Dit kruidenmengsel, waarvan de naam “het beste uit de winkel” betekent.

Mezcla de especias 'ras el hanut'

2 cucharaditas de comino molido

1 cucharadita de cilantro

1 cucharadita de pimienta negra molida

1 cucharadita de clavo molido

1 cucharadita de jengibre en polvo

1 cucharadita de pimentón dulce

Media cucharadita de cayena en polvo

Media cucharadita de canela en polvo

Media cucharadita de cúrcuma

 

Ras el 'hanut' kruidenmengsel

2 theelepels gemalen komijn

1 theelepel koriander of noot muskaat

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel gemalen kruidnagel

1 theelepel gember in poedervorm

1 theelepel zoete paprika

Halve theelepel cayennepeper

Halve theelepel kaneelpoeder

Halve theelepel kurkuma

 

Ingredientes

4 raciones

1 kg de pollo

50 g de almendra cruda pelada

50 g de ciruelas pasas

50 g de uvas pasas

50 g de aceitunas verdes deshuesadas

50 g de aceitunas negras deshuesadas

1 cebolla grande

2 cucharadas ras el hanut o similar

Perjil

Sal marina

Pimienta negra molida

Semillas de cardamomo al gusto

1 vaso de vino blanco

Agua

Aceite de oliva

 

Ingrediënten

4 porties

1 kg kip

50 g rauwe, gepelde amandelen

50 g pruimen (kan ook met dadels)

50 g sultanrozijnen

50 g ontpitte groene olijven

50 g ontpitte zwarte olijven

1 grote ui

Kaneel stokje

2 eetlepels ras el hanut of vergelijkbaar

Peterselie

Zeezout

Gemalen zwarte peper

Kardemomzaadjes naar smaak

1 glas zoete witte wijn

Water

 

Pasos de la receta

Salpimentamos el pollo, lo espolvoreamos con ras el hanout y mezclamos muy bien. Dejamos adobando toda la mañana

Bereiding

Kruid de kip met zout en peper, bestrooi met ras el hanout en meng goed. Laat de hele ochtend marineren

Hidratamos la mitad de las pasas y dátiles un par de horas antes de cocinar

Hydrateer de helft van de sultanarozijnen en pruimen een paar uur voor het koken.

En el momento de hacer la comida, freímos el pollo por todos lados en aceite de oliva caliente. Y lo reservamos

Bak de kip aan alle kanten in hete olijfolie. En zet ze opzij

En el mismo aceite, pochamos la cebolla y el ajo. cuando empiece a estar transparente, añadimos el perejil picado

Fruit in dezelfde olie de ui en knoflook en voeg de gehakte peterselie toe als de ui transparant begint te worden.

Pasados diez minutos, agregamos una cucharada de ras el hanout. Lo integramos bien

Voeg na tien minuten een lepel ras el hanout toe. Goed mengen.

Devolvemos el pollo a la cazuela con un 1 vaso de vino blanco

Deje que evapore el vino unos 3 minutos, echamos los frutos rehidratados y casi cubrimos con agua

Doe de kip terug in de pan en een glas witte wijn wacht 3 minuten tot het alcohol verdampt is,doe de gehydrateerde vruchten er bij en bedek het geheel met water.

Dejamos unos 30 minutos a fuego suave. Mientras, freímos las almendras

Bak ongeveer 30 minuten op een laag vuur. Bak ondertussen de amandelen


Retiramos el pollo y trituramos la salsa, con dátiles y pasas incluidos

Haal de kip eruit en mix de saus in een blender met de pruimen en de sultanrozijnen.

Devolvemos el pollo a la cazuela, agregamos el resto de frutos secos, las aceitunas y las almendras y regamos con la salsa. Y ya que haga chup chup unos cinco minutos antes de servir

Doe de kip terug in de pan, voeg de rest van de vruchten, olijven en amandelen toe en besprenkel met de saus. En laat ongeveer vijf minuten sudderen voor het opdienen.


Y a comer!!Servir con cous cous o arroz

Serveer met couscous of rijst.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing

  Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing Ingredientes: 3 pechugas de pollo sal al gusto pimient...