Tortilla de patatas-Aardappelomelet
Ingredientes:
8 patatas medianas patatas (Unas 5-6 dependiendo del tamaño)
6 huevos
Sal
Aceite de oliva
Ingrediënten:
8 middelgrote aardappelen (ongeveer 5-6, afhankelijk van de grootte)
6 eieren
Zout
Olijfolie
Elaboración:
Pelamos y cortamos las patatas en trocitos o láminas bien pequeñas. Salamos al gusto.
Freímos en abundante aceite hasta que estén ligeramente doradas. Si es necesario, lo haremos en dos tandas. Quedarán mejor y seguramente ganaremos tiempo.
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in zeer kleine stukjes of schijfjes. Zout naar smaak.
Bak ze in ruim olie tot ze lichtbruin zijn. Doe dit indien nodig in twee porties. Dan worden ze beter en besparen we zeker tijd.
En un bol, batimos los huevos y añadimos las patatas fritas. Mezclamos bien y dejamos cinco minutos para que las patatas se empapen con el huevo. Ponemos a calentar una sartén con un poco de aceite. Vertemos las patatas con los huevos y movemos varias veces la sartén para que se reparta la mezcla y no se pegue.
Klop de eieren los in een kom en voeg de gebakken aardappelen toe. Meng goed en laat vijf minuten staan zodat het ei in de aardappels kunnen trekken. Verhit een koekenpan met een beetje olie. Giet het geheel in e pan en schud de koekenpan een paar keer zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld en niet blijft plakken.
El momento de voltearla es un poco intuitivo. Nos podemos guiar por los bordes. Cuando veamos que el huevo empieza a cuajarse. Volteamos con la ayuda de un plato o un vuelca-tortillas (va genial) y cocinamos por el otro lado.
Het moment om het om te draaien is een beetje intuïtief. We kunnen ons laten leiden door de randen. Als we zien dat het ei begint te stollen. Draai het om met behulp van een bord of een omelet keerder (die is geweldig) en bak het aan de andere kant.
Igual que con los bizcochos, podemos utilizar un palillo para ver lo cuajado que está el huevo.-
We kunnen een tandenstoker gebruiken om te zien hoe hard het ei is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten