Bacalao a la gallega-Kabeljauw op Galicische wijze
Ingredientes:
50 minutos
4 raciones
1 kgr bacalao fresco
3-4 patatas
50 gramos guisantes
2 dientes ajo
1 cucharadita pimentón dulce
1 cucharada vinagre de vino
Sal
Aceite de oliva virgen extra
Ingrediënten:
50 minuten
4 porties
1 kg verse kabeljauw
3-4 aardappelen
50 gram erwten
2 teentjes knoflook
1 theelepel zoete paprika
1 eetlepel wijnazijn
Zout
olijfolie
Pasos de la receta:
1 Pelar y laminar los ajos. Dorar en una sartén con un poco de aceite de oliva virgen extra
Recept stappen:
1 Pel en snijd de knoflook in plakjes. Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie.
2 Retirar la sartén del fuego, añadir el pimentón y el vinagre. Remover bien y reservar
2 Haal de pan van het vuur, voeg het paprikapoeder en de azijn toe. Roer goed door en zet opzij. (Ajada)
3 En una cazuela cocer los guisantes 5-6 minutos. Pasar por agua muy fría para cortar la cocción. Escurrir y reservar
3 Kook de erwten 5-6 minuten in een braadpan. Spoel ze onder heel koud water om het koken te stoppen. Giet af en zet ze opzij
4 Cortar el bacalao en trozos más o menos del mismo tamaño. Salar y reservar
4 Snijd de kabeljauw in gelijke stukken. Zout ze in en zet opzij
5 Pelar y cortar las patatas en ruedas de unos 2 cm
5 Schil de aardappelen en snijd ze in rondjes van ongeveer 2 cm.
6 Poner las patatas en una cazuela amplia no muy honda con agua. Cocer unos 10-12 minutos
6 Doe de aardappelen in een grote, ondiepe pan met water. Kook 10-12 minuten
7 Cuando empiezan a estar blandas, poner por encima el bacalao y dejar otros 5-6 minutos según el grosor del pescado
7 Als ze zacht beginnen te worden, leg je de kabeljauw erop en laat je hem nog 5-6 minuten staan, afhankelijk van de dikte van de vis.
8 Cuando estén las patatas y el bacalao retirar de la cazuela y poner en un plato de servir.
9 Añadir 3 cucharadas del
agua de cocción de las patatas a la ajada y mezclar bien
8 Haal de aardappelen en kabeljauw uit de pan als ze klaar zijn en leg ze in een serveerschaal.
9 Voeg 3 eetlepels van het aardappelkookwater toe aan de saus (ajada) en meng goed.
10 Regar las patatas y el
bacalao con la ajada. Poner los guisantes. Servir caliente recién hecho.
10 Besprenkel de aardappelen en kabeljauw met de saus. Voeg de doperwten toe. Serveer warm.
Buen provecho Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten