zondag 17 november 2024

Bacalao a la gallega-Kabeljauw op Galicische wijze

 

Bacalao a la gallega-Kabeljauw op Galicische wijze


Ingredientes:

50 minutos

4 raciones

1 kgr bacalao fresco

3-4 patatas

50 gramos guisantes

2 dientes ajo

1 cucharadita pimentón dulce

1 cucharada vinagre de vino

Sal

Aceite de oliva virgen extra

 

Ingrediënten:

50 minuten

4 porties

1 kg verse kabeljauw

3-4 aardappelen

50 gram erwten

2 teentjes knoflook

1 theelepel zoete paprika

1 eetlepel wijnazijn

Zout

olijfolie

 

Pasos de la receta:

1 Pelar y laminar los ajos. Dorar en una sartén con un poco de aceite de oliva virgen extra

 Recept stappen:

1 Pel en snijd de knoflook in plakjes. Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie.

 

2 Retirar la sartén del fuego, añadir el pimentón y el vinagre. Remover bien y reservar

2 Haal de pan van het vuur, voeg het paprikapoeder en de azijn toe. Roer goed door en zet opzij. (Ajada)

3 En una cazuela cocer los guisantes 5-6 minutos. Pasar por agua muy fría para cortar la cocción. Escurrir y reservar

3 Kook de erwten 5-6 minuten in een braadpan. Spoel ze onder heel koud water om het koken te stoppen. Giet af en zet ze opzij

4 Cortar el bacalao en trozos más o menos del mismo tamaño. Salar y reservar

4 Snijd de kabeljauw in gelijke stukken. Zout ze in en zet opzij

5 Pelar y cortar las patatas en ruedas de unos 2 cm

5 Schil de aardappelen en snijd ze in rondjes van ongeveer 2 cm.

6 Poner las patatas en una cazuela amplia no muy honda con agua. Cocer unos 10-12 minutos

6 Doe de aardappelen in een grote, ondiepe pan met water. Kook 10-12 minuten

7 Cuando empiezan a estar blandas, poner por encima el bacalao y dejar otros 5-6 minutos según el grosor del pescado

 7 Als ze zacht beginnen te worden, leg je de kabeljauw erop en laat je hem nog 5-6 minuten staan, afhankelijk van de dikte van de vis.

8 Cuando estén las patatas y el bacalao retirar de la cazuela y poner en un plato de servir.

9 Añadir 3 cucharadas del agua de cocción de las patatas a la ajada y mezclar bien

8 Haal de aardappelen en kabeljauw uit de pan als ze klaar zijn en leg ze in een serveerschaal.

9 Voeg 3 eetlepels van het aardappelkookwater toe aan de saus (ajada) en meng goed.

10 Regar las patatas y el bacalao con la ajada. Poner los guisantes. Servir caliente recién hecho.

 

10 Besprenkel de aardappelen en kabeljauw met de saus. Voeg de doperwten toe. Serveer warm.

Buen provecho Eet smakelijk
 

 


 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing

  Pechuga De Pollo Con salsa de soja Y Miel-Kipfilet met sojasaus en honing Ingredientes: 3 pechugas de pollo sal al gusto pimient...