Salsa a la Pimienta-Pepersaus
Ingredientes para Salsa a la Pimienta:
Para 400 ml. de Salsa
1 Cucharadita de Pimienta (he usado pimienta negra seca)
1/2 Cebolla
100 ml. de Brandy
100 ml. de Caldo (de Carne o Pollo)
400 ml. de Nata de Montar (Crema para Batir)
Aceite de Oliva VE
Pimienta Blanca
Sal
Ingrediënten voor pepersaus:
Voor 400 ml. saus
1 theelepel peper (ik heb gedroogde zwarte peper gebruikt)
1/2 ui
100 ml. cognac
100 ml. bouillon (rundvlees of kip)
400 ml. slagroom (slagroom)
Olijfolie VE
Witte peper
Zout
Cómo Hacer Salsa a la Pimienta- Hoe maak je pepersaus?
1. Para hacer la receta de la salsa de pimienta debes saber que puedes prepararla con pimienta verde o con pimienta negra. En mi caso la voy a hacer con pimienta negra seca, porque así me resulta más cómoda de almacenar en casa.
2. Pela y trocea en pequeñito la media cebolla.
3. En una sartén amplia o una cacerola pon un chorreón de aceite.
4. Añade una cucharada de bolitas pimienta negra seca, la cebolla y una pizca de sal y ponlo a fuego medio para que la cebolla vaya cocinándose sin tostarse
1. Om het recept voor pepersaus te maken, moet je weten dat je het kunt bereiden met groene peper of met zwarte peper. In mijn geval ga ik het met gedroogde zwarte peper maken, omdat die thuis makkelijker te bewaren is.
2. Pel en snijd de halve ui in kleine stukjes.
3. Doe een scheutje olie in een grote koekenpan of steelpan.
4. Voeg een lepel gedroogde zwarte peperbolletjes, de ui en een snufje zout toe en zet op een middelhoog vuur zodat de ui gaart zonder te roosteren.
6. Cuando hayan pasado unos 10 minutos, que veas que la cebolla está hecha, vierte el brandy o coñac.
7. Déjalo un par de minutos para que se evapore el alcohol.
8. Pasado ese tiempo, pon el caldo de carne y sube el fuego.
9. Mantenlo a fuego vivo hasta que veas que ha reducido bastante, casi hasta quedarse sin líquido.
10. Con mucho cuidado ponle la nata de montar y muévelo.
11. Añade también un poco de sal y de pimienta blanca molida.
12. Modera el fuego y deja que se cocine todo junto hasta que haya espesado, más o menos cuando haya reducido su volumen a la mitad.
6. Na ongeveer 10 minuten, als je ziet dat de ui gaar is, giet je de cognac of brandy erbij.
7. Laat dit een paar minuten staan zodat de alcohol verdampt.
8. Voeg na deze tijd de vleesbouillon toe en draai het vuur hoger.
9. Houd het op een hoog vuur tot je ziet dat het flink is ingekookt, bijna tot de vloeistof op is.
10. Roer voorzichtig de slagroom erdoor.
11. Voeg een beetje zout en gemalen witte peper toe.
12. Zet het vuur laag en laat alles samen koken tot het is ingedikt, min of meer als het in volume met de helft is afgenomen.
Cuela la salsa para quitarle la cebolla.
Si quieres puedes ponerle las bolas de pimienta que has colado. Las vuelves a meter en la salsa y mueves un poco la salsa a la pimienta.
La otra opción es añadir unas nuevas bolitas de pimienta negra, con lo que tendrás que cocinar la salsa dos o tres minutos más.
Y de esta forma la salsa estará lista.
¡Y va a ser la mejor salsa a la pimienta que hayas probado!
Zeef de saus om de ui te verwijderen.
Als je wilt, kun je de peperbolletjes toevoegen die je hebt gezeefd. Doe ze terug in de saus en roer de pepersaus een beetje door.
De andere optie is om nog een paar zwarte peperbolletjes toe te voegen, waardoor je de saus nog twee of drie minuten moet koken.
En dan is de saus klaar.
En het wordt de beste pepersaus die je ooit hebt geproefd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten