Codillo Cocido – Gekookt hammetje
Porciones / número de personas: 4 personas
Tiempo de cocción: 2 horas
Categoría: Carnes
Dificultad: Fácil
Porties / aantal personen: 4 personen
Kooktijd: 2 uur
Categorie: Vlees
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingredientes para preparar Codillo Cocido
2 codillos
1 hoja de laurel
2 cebollas
5 dientes de ajo
2 zanahorias
1 puerro
sal
aceite de oliva
pimentón
Ingrediënten om Gekookt hammetje te bereiden
2 hammetjes
1 laurierblad
2 uien
5 teentjes knoflook
2 wortelen
1 prei
zout
olijfolie
paprika
Cómo preparar Codillo Cocido
Cocemos los codillos en una olla con agua y sal (que el agua los cubra)y añadimos una hoja de laurel, unas zanahorias peladas y en rodajas, un puerro cortado en trocitos, dos cebollas peladas y los dientes de ajo, también pelados.
Dejamos cocer a fuego lento durante dos horas si es una olla normal, o 20 minutos si es olla express.
Bereiding van gekookte hammetje
Kook de hammetjes in een pan met water en zout (laat ze onder water staan) en voeg een laurierblaadje toe, wat gepelde en in plakjes gesneden wortelen, een gesnipperde prei, twee gepelde uien en de knoflookteentjes, eveneens gepeld. Laat het twee uur sudderen als het een normale pot is, of 20 minuten als het een snelkookpan is.
Pasado ese tiempo retiramos los codillos de la olla, separamos la carne del hueso y le retiramos la grasa.
Lo cortamos en rodajas y lo aliñamos con un chorro de aceite de oliva y un poco de pimentón.
Se puede acompañar con patata cocida, arroz o una ensalada.
Haal daarna de hammetjes uit de pot, verwijder het vlees van het bot en verwijder het vet. Snijd in plakjes en besprenkel met een scheutje olijfolie en een beetje paprikapoeder. Het kan worden geserveerd met gekookte aardappel, rijst of een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten