Chuletas de cerdo a la sidra con patatas - Varkenskoteletten in cider met aardappelen
Ingredientes:
3 chuletas de cerdo
2-3 patatas
2 cebollas medianas (yo una roja y una blanca)
250 ml de sidra
Romero
Perejil
1 diente de ajo picado
Pimienta negra
Sal
Aceite de oliva virgen extra
Ingrediënten:
3 Varkenskoteletten
2-3 aardappelen
2 middelgrote uien (ik een rode en een witte)
250 ml cider
rozemarijn
Peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zwarte peper
Zout
Olijfolie
Precalienta el horno a 190ºC y engrasa una cazuela de
barro u otro recipiente apto para horno.
Lava, pela y corta las patata en rodajas finas. Corta también la cebolla dulce
en juliana.
Mezcla en la fuente para horno las patatas con la cebolla y sazona con algunas
hierbas, sal y pimienta. A continuación rocía con un chorrito de aceite la
mezcla y hornea 20 minutos
Calienta un poco de aceite en una sartén y dora las chuletas de cerdo un par de
minutos por cada lado. Salpimenta y reserva.
Verwarm de oven voor op 190ºC en vet een aarden pot of andere ovenvaste bakvorm in. Was, schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd ook de zoete ui in julienne reepjes. Meng de aardappelen met de ui in de ovenschaal en breng op smaak met wat kruiden, zout en peper. Besprenkel het mengsel vervolgens met een scheutje olie en bak 20 minuten. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de Varkenskoteletten een paar minuten aan elke kant. Kruid met zout en peper en bewaar.
Sacar la fuente del horno, retira una parte de las
patatas y coloca las chuletas. Cúbrelas con las patatas que has retirado
previamente.
Sazona con hierbas y ajo picado. Cubre las chuletas con la sidra y devuelve al
horno. Cocinan durante 60 minutos aproximadamente, vigilando de vez en cuando
el nivel de líquido.Cuando la carne esté tierna y las patatas muy blanditas y
doradas, retira la fuente del horno.
Haal de ovenvaste bakvorm uit de oven, verwijder een deel van de aardappelen en leg de karbonades erop. Bedek ze met de aardappelen die je eerder hebt verwijderd. Breng op smaak met kruiden en gehakte knoflook. Bedek de karbonades met de cider en zet de bakvorm terug in de oven. Laat alles ongeveer 60 minuten garen, waarbij u af en toe het vloeistofniveau controleert. Als het vlees zacht is en de aardappelen erg zacht en goudbruin zijn, haalt u de pan uit de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten